Delegacija Crvenog krsta Kraljevo je i ove godine, u okviru svojih aktivnosti, obišla naše porodilište i tom prilikom podelila poklon paketiće bebama rođenim u periodu od 08. do 15. maja – nedelji Crvenog krsta. U deset paketa, koliko je prilikom ove prve posete podeljeno, nalazi se oprema za bebe neophodna u prvim danima po rođenju  (ćebence, benkice, peškir, kozmetika za bebe).

Pre nekoliko godina se, tokom nedelje Crvenog krsta, u našem porodilištu rađalo oko 30 beba, prošle godine 21, a ove godine bismo voleli da taj broj bude bar kao prošlogodišnji. Sve ovo ukazuje na drastičan pad nataliteta u Kraljevu.

Radmila Dobrić, sekretarka Crvenog krsta Kraljevo,  je u svom obraćanju čestitala mladim majkama poželevši im da bar još dva puta, istim povodom, posete naše porodilište. Samo tako, povećanjem broja članova jedne porodice, moći ćemo da očekujemo bolju budućnost.

Dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora za internistički sektor, je zahvalio predstavnicima Crvenog krsta za konstantnu pomoć koju pružaju, kako našim pacijentima, tako i našoj bolnici. Izrazio je nadu da će nadležne institucije uspeti u nameri da svojim podsticajnim merama ohrabre mlade roditelje da prošire svoje porodice, kako bi se povećanjem nataliteta dobila bitka protiv bele kuge.

Jedna od majki – Ivana Mandić – je takođe zahvalila na ukazanoj pažnji i poklonima. Ova mlada žena je rodila treće dete i pozvala sugrađanke da slede njen primer.

Sledećeg utorka, 15. maja, predstavnici Crvenog krsta će još jednom posetiti mlade majke, uručiti poklone za bebe i time zaokružiti obeležavanje svoje nedelje.