Sledeći svoju misiju, da svako dete iz Srbije bar jednom poseti ovaj park, predstavnici preduzeća  ”Dino park” sa Zlatibora posetili su našu bolnicu, kako bi deci koja se nalaze na bolničkom lečenju uručili porodične karte za ovaj park i paketiće sa slatkišima.

Dino park Zlatibor je jedinstvena oaza nezaboravne avanture, predstavlja najveći edukativno – zabavni park u Jugoistočnoj Evropi i prostire se na površini od 6 hektara. Bogatim sadržajima je privukao veliki broj posetilaca, pa je tako za godinu dana, koliko postoji, ugostio 190 000 ljudi, od toga 30 000 dece.

Slavica Marić, PR menadžer Dino parka, je podelila poklone mališanima i uz najlepše želje za brzo ozdravljenje poručila da se raduje druženju sa mališanima na Zlatiboru.

”Kao društveno odgovorna kompanija, u saradnji sa gradskim i opštinskim upravama, određenim institucijama Republike Srbije, pokrenuli smo akciju da najuspešniju decu iz oblasti sporta, nauke, kao i decu koja su bez roditeljskog staranja ili na bolničkom lečenju, obradujemo skromnim poklonima. Spremili smo porodične karte, koje važe i za članove njihovih porodica, a mogu se upotrebiti u narednih godinu dana. Takođe, podelili smo i paketiće sa slatkišima. Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa gradskom upravom i rukovodstvom Opšte bolnice ”Studenica”, jer su prepoznali zajednički cilj, a to je ulepšati detinjstvo naših mališana”, rekla je Slavica Marić.

U ime grada Kraljeva donatorima se obratio Milun Jovanović, član gradskog veća, koji je istakao da je naš grad otvoren za saradnju, pa će se tako prva grupa kraljevačkih mališana u ovom parku naći u septembru. Biće to deca koja su najuspešnija u oblasti sporta, nauke, ali i deca koja su iz porodica lošijeg materijalnog stanja i ona koja trenutno nemaju srećno detinjstvo.

Gospodin Jovanović je, u ime dece koja će krenuti put Zlatibora, zahvalio kompaniji ”Dino park” na uloženom trudu i poklonima.

V.d. direktora naše bolnice, dr Zoran Mrvić, je takođe zahvalio gostima sa Zlatibora, pohvalivši akciju jer su donatori pokazali visok nivo društvene odgovornosti. ”Ovo će biti najbolji oblik rehabilitacije za naše male pacijente, posle sprovedenog lečenja na odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije”, rekao je dr Mrvić.

Svaki poklon je pripreman sa mnogo ljubavi, a to možda najbolje pokazuje ohrabrujuća poruka koja je pisana za svako dete.

Jedna od njih glasila je ovako: ”I ovo će brzo proći… Čekaju te najlepše stvari koje život donosi, među njima i nezaboravna avantura u Dino parku. Brz oporavak želi ti Dino park Zlatibor. Čekamo te”!

Na licima naših najmlađih pacijenata toga dana se videlo veliko zadovoljstvo i sreća zbog predstojeće avanture na Zlatiboru. Zahvaljujući našim raspoloženim posetiocima uspeli su da se, makar  na trenutak,  iz bolničke sobe vinu u krošnje planinskih četinara.