I ove godine su članovi podmlatka kluba američkog fudbala ”Kraljevske krune” pripremili novogodišnje poklone za svoje drugare koji se leče u našoj bolnici.

Akciju je podržao i grad Kraljevo, pa je naše najmlađe pacijente obišao i Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika za socijalna pitanja.

”Iskoristio bih priliku da mališanima, ali i svim građanima Kraljeva, čestitam predstojeće praznike. Želeo bih da se zahvalim rukovodstvu i članovima kluba američkog fudbala i da naše najmlađe sugrađane pozovem da se bave sportom”, rekao je Marko Matović.

Predsednik kluba ”Kraljevske krune” Srđan Ćosić nije krio zadovoljstvo zbog uspešno sprovedene akcije prikupljanja novogodišnjih poklona za decu koja zbog bolesti novogodišnje praznike neće provesti sa svojim porodicama. ”Ovo je mali doprinos našeg kluba da mališane obradujemo, da bar na trenutak zaborave na zdravstveni problem koji imaju. Do sada smo uspevali da paketiće prikupimo iz inostranstva, međutim ove godine je to bio samo jedan mali, nedovoljan deo. U takvoj situaciji smo organizovali humanitarni fudbalski turnir, gde su se odazvali građani, roditelji  dečaka koji treniraju u našem klubu, naši igrači, tako da smo uspeli da prikupimo dovoljan broj novogodišnjih poklona za najmlađe pacijente”, rekao je Srđan Ćosić.

Slatkišima, igračkama i knjigama su se veoma obradovali naši mališani, pa su, zajedno sa svojim darodavcima, građanima Kraljeva uputili najlepše praznične želje.