Tradicionalno, u danima Božićnih praznika, posetili su nas predstavnici grada Kraljeva. Ovoga puta je predsednik Skupštine grada Nenad Marković uručio poklone Božani, Vukašinu i Luki, bebama koje su se rodile u prva dva dana Božića.

Radmila Gajić, Marta Ajtović i Jelena Dragojlović su majke koje su od grada dobile po poklon vaučer u vrednosti od 15 000 dinara za kupovinu u ustanovi ”Apoteka” Kraljevo i po buket cveća.

Predsednik gradske Skupštine Nenad Marković je ovom prilikom rekao: ”Čestitam mladim majkama i želim da kažem da mi je veoma drago što smo videli damu iz Studenice, selo Dolac, koja je rodila svoje treće dete. Oni tamo teško žive, ali im nije problem da podižu troje dece. Nadam se da će to biti primer i ostalim mamama da krenu istim putem. Uz pozitivne mere populacione politike Vlade Republike Srbije, nadamo se da će se i u našem gradu povećati natalitet”.

Dr Zoran Mrvić, v.d. direktora naše bolnice je zahvalio gostima na poseti i istakao: ”U prošloj godini je u našem porodilištu urađeno 1 220 porođaja, ali je od toga samo 873 majki bilo iz Kraljeva. Ostale su bile sa teritorije Trstenika, Vrnjačke Banje, Raške, Novog Pazara, Tutina, a imali smo i jednu porodilju državljanku Bosne i Hercegovine. Sve što je ispod hiljadu porođaja u našoj bolnici, za grad veličine Kraljeva, je malo. Imajući u vidu podršku grada Kraljeva i republičke Vlade, standard koji je u porastu, treba osnaživati mlade bračne parove da proširuju svoje porodice i na taj način daju svoj doprinos borbi protiv bele kuge”, rekao je dr Zoran Mrvić.

Od početka godine u našem porodilištu su rođene 24 bebe, a želja svih nas je da se ovaj trend rasta broja novorođenčadi nastavi. Mlade majke su zahvalile na poklonima i obećale da će istim povodom u porodilište doći bar još jednom.