U okviru svojih redovnih aktivnosti, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar posetio je OB ”Studenica” i Dom zdravlja Kraljevo. Dočekali su ga v.d. direktor OB ”Studenica” dr Zoran Mrvić , direktorka Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac, načelnik Raškog Upravnog Okruga Nebojša Simović i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ministar je najpre obišao Odsek za sterilizaciju kraljevačke bolnice, opremljen najsavremenijom opremom, koji jedini u Srbiji poseduje specijalnu mašinu za pakovanje instrumenata.

Povodom najavljenog preuzimanja nadležnosti nad Domovima zdravlja od strane Republike, od prvog januara sledeće godine, ministar je razgovarao sa domaćinima i zaposlenima. U neposrednom razgovoru informisan je o trenutnom stanju u ovim ustanovama, nedostacima, problemima u svakodnevnom radu, kao i planovima za dalje unapređenje zdravstvene zaštite u Kraljevu.

Obilazeći zdravstvene ustanove širom Srbije, ministar je primetio da u većini slučajeva nema dobre komunikacije između Domova zdravlja i bolnica, što nije slučaj sa kraljevačkim ustanovama, za šta je pohvalio njihove rukovodioce i zaposlene. Obećao je svaku vrstu pomoći koja bude potrebna, kako bi se ponovno spajanje Opšte bolnice i Doma zdravlja obavilo bez problema.

Ministarstvo zdravlja će nastaviti da ulaže u Opštu bolnicu ”Studenica” za koju će uskoro biti nabavljeni preko potrebni kompresori, kao i u Dom zdravlja za koji je obećao prijem još dva lekara specijalista medicine rada.