I šesnaestog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda ponovo je zabeleženo veliko interesovanje građana.  Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju  Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, organizovana je juče, 03. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlje, pa i u Domu zdravlja Kraljevo i Opštoj bolnici „ Studenica“. Svi građani Kraljeva, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, mogli su da urade opšte preglede ( EKG, glikemiju i krvni pritisak), kao i oftalmološki i neurološki pregled.

Pregledano je ukupno 155 građana, od toga njih 30 nije imalo regulisano zdravstveno osiguranje. Urađena su 463 pregleda i to: 100 opštih (135 glikemija), 135 oftalmoloških i 93 neurološka.

Veliko interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja u okviru koje je do sada pregledano blizu 350 000 hiljada građana, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja.