I ova godina će, ako je suditi po nabavljenoj medicinskoj opremi i urađenim građevinskim radovima, biti veoma uspešna. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim Ministarstvom, prispelim donacijama što u opremi, što u finansijskim sredstvima, uspeli smo da svoje ambiciozne planove ostvarimo.

U toku su radovi na sanaciji ravnih krovova, kako bismo rešili dugogodišnje probleme prokišnjavanja u Porodilištu, Operacionom bloku i Plavoj sali.

Sredstva, u iznosu od oko pet miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije .

Rekonstrukcija Plave sale, koja je korišćena za edukacije, predavanja, prezentacije, vrši se zahvaljujući finansijskim sredstvima obezbeđenim kroz donacije. Njeno ponovno stavljanje u funkciju očekuje se krajem novembra meseca.

Takođe, Ministarstvo zdravlja je opredelilo 2.700.000 dinara za rekonstrukciju liftova u Hirurškoj bolnici. Po raspisivanju tendera i završenom postupku javne nabavke, slede radovi kako bi svi raspoloživi liftovi bili u funkciji.

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta grada Kraljeva je izdvojilo sredstva za produženje ulice Heroja Maričića, kao i otvaranje posebnog ulaza za vozila hitne pomoći i sanitetska vozila. Istovremeno, rade se i putevi unutar kruga Opšte bolnice i Doma zdravlja, a navedeni rok za završetak ovih radova je takođe kraj novembra.