Kao i svake godine, sveštenici Eparhije žičke su obišli pacijente i zaposlene koji Božić dočekuju u bolnici. Tom prilikom podelili su im slatkiše i suvenire, poželevši im dobro zdravlje i srećnu 2020. godinu.


Ovoj poseti su se najviše obradovali mališani koji su naše goste dočekali sa osmesima. Sveštenici su preneli čestitku Episkopa žičkog Justina:

”Svim sinovima i kćerima bogomspasavane Eparhije  žičke čestitamo Božić, praznik mira i ljubavi, sloge i jedinstva.

I ovoga puta, draga naša deco duhovna, proslavljamo rođenje Bogomladenca Hrista koji je obukavši se u našu čovečansku prirodu, postao osnova, izvor i temelj svakog ljudskog uzrastanja u dobru. Vraćajmo se uvek Božiću, danu Hristovog rođenja, udubljujući se u Njegovu istinu i poruku, koju nam svojim dolaskom saopštava, potrudimo se da upodobimo svoj život sa tom Istinom, radosno pozdravljajući sve i sva

MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI!

Neka bi ovi blagdani pokrenuli sve nas ka novoj nadi verom u Boga  i čoveka, da se mir Božiji useli u srca naša i postane mir svih nas.

Pevajući tako Božićnu pesmu anđela i pastira, prizivamo na sve vas draga deco duhovna, Božiji mir i molitveno želimo srećnu i Bogom blagoslovenu 2020. godinu milosti Gospodnje”.

Naši dragi gosti su i ovoga puta doneli poklone i radost kako pacijentima, tako i zaposlenima koji su u vreme praznika bili na svom radnom mestu. Uz uzajamne želje za svaku sreću, rastali smo se do sledećeg viđenja, kada će nas sveštenici ponovo obradovati svojom posetom.