Udruženje ratnih vojnih invalida grada Kraljeva uputilo je vrednu donaciju porodilištu i dečjem odeljenju. Radi se o donaciji koja je bila upućena ovom udruženju, ali su oni jedan njen deo poklonili našoj ustanovi.

”Ove godine smo od firme ”Empero line” iz Zemuna i Fondacije male Milice Rakić dobili božićne darove. Vi svi dobro znate da je mala Milica ubijena od strane zločinaca Nato pakta koji su 1999. godine izvršili agresiju na našu zemlju. Dobili smo veliku količinu jastuka i odlučili da jedan deo te donacije preusmerimo i pomognemo Opštoj bolnici ”Studenica”. Pokonili smo 200 jastuka, a vrednost donacije je oko 600 000 dinara, pa se nadamo da ćemo na ovaj način pomoći u stvaranju boljih uslova za lečenje mališana”, rekao je Vojislav Vukašinović – predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva.

U ime zaposlenih u Službi za zdravstvenu zaštitu dece donatorima je zahvalio dr Srđan Danojlić – pedijatar, rekavši da su naši gosti ovim gestom još jednom pokazali da su zaista heroji.

Reči zahvalnosti uputila je i Marija Mijajlović – glavna sestra Opšte bolnice ”Studenica”, istakavši veoma uspešnu saradnju koju naša ustanova ima sa Udruženjem ratnih vojnih invalida, kao i nadu da će se ista nastaviti i u narednim godinama.

Za uspešnu i plodnu saradnju koju ovo udruženje ima sa ustanovama i pojedincima iz Kraljeva, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Vojislav Vukašinović je početkom ove godine uručio zahvalnice. Pružena pomoć prilikom obavljanja sistematskih, ali i redovnih pregleda , kao i bezrezervna pomoć i podrška u svakoj situaciji bili su jedini kriterijumi da se zahvalnice uruče Domu zdravlja Kraljevo, Opštoj bolnici ”Studenica”, Službi za očne bolesti OB ”Studenica”, Službi za laboratorijsku dijagnostiku OB ”Studenica”, Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala Kraljevo, itd.

Izvesno je da će se saradnja i međusobna briga nastaviti i u narednom periodu, jer su to ovi hrabri ljudi svojim delima zaslužili. Naše je da to pamtimo, cenimo i pokušamo da sledimo njihov primer.