Od 15. marta, dana kada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, pripadnici Druge kopnene brigade su dežurali ispred Opšte bolnice ”Studenica” i Doma zdravlja Kraljevo. Predstavnici ove dve zdravstvene ustanove  odlučili su da ih, poslednjeg dana vanrednog stanja, posete i zahvale na uspešnoj saradnji.

V. d. direktora OB ”Studenica, dr Zoran Mrvić, se prisutnima obratio rečima: ”Došli smo da se zahvalimo Vojsci Republike Srbije na izvanrednoj saradnji tokom vanrednog stanja, proglašenog usled epidemije koronavirusom. Mnogo su nam pomogli, jer su na pravi način sproveli sve dogovorene odluke, pa je tako i nama bilo lakše da se u potpunosti posvetimo lečenju pacijenata i spašavanju života ugrošenih. I naši sugrađani su pokazali visok nivo odgovornosti, tako da u ovom periodu nije zabeležen nijedan incident, niti neželjeni događaj. Još jednom se zahvaljujem našoj vojsci i želim im dobro zdravlje i uspeh u daljem radu”, rekao je direktor OB ”Studenica” dr Zoran Mrvić.

U ime zaposlenih u Domu zdravlja, a i svoje lično, izraze zahvalnosti uputila je direktorka Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac:

”Želim da se zahvalim pripadnicima Vojske Srbije, kako onima koji su dežurali ispred Doma zdravlja i Bolnice, tako i onima koji su bili stacionirani ispred Kovid ambulante u ulici Cara Lazara. Nadam se da će građani nastaviti da se ponašaju disciplinovano, posebno kada je u pitanju ulazak vozilima u bolnički krug i parkiranje istih. Na taj način će nam pomoći da obezbedimo nesmetan prolaz vozilima Službe hitne medicinske pomoći i pružimo neophodnu pomoć našim pacijentima”, istakla je  dr Mirjana Krčevinac.

Marija Mijajlović, glavna sestra OB ”Studenica”, je u prisustvu glavne sestre Doma zdravlja Kraljevo, Slavice Radojević, uručila vojnicima prigodne poklone – monografiju ZC ”Studenica”. Medicinske sestre obe zdravstvene ustanove su takođe došle da se zahvale i isprate vojnike, među kojima su bili i predstavnici Garnizone ambulante, koji su i ovoga puta pokazali da su čvrst oslonac čitavog društva.

Kada heroji u belim mantilima izraze zahvalnost i divljenje nekome, onda je to za veliko poštovanje, a to su naši saradnici sigurno zaslužili. Iz ove bitke izlazimo kao pobednici, spremni za sledeći izazov koji donosi novi dan i sigurniji jer znamo da imamo moćnog saveznika.