Komandant Druge brigade kopnene vojske Srbije, brigadni general Željko Kuzmanović, uručio je zahvalnice predstavnicima lokalnih samouprava, zdravstvenih ustanova i domova za smeštaj starih lica sa teritorije koju pokriva ova brigada. Pored ustanova iz Čačka, Vrnjačke Banje i Novog Pazara, zahvalnica je uručena i Opštoj bolnici ”Studenica”, a na njoj piše:

”Za saradnju sa Kopnenom vojskom Srbije, stručnost i podršku njenim pripadnicima na otklanjanju posledica u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID -19, doprinos razvijanju i negovanju patriotizma, rodoljublja, slobodarskog duha srpskog naroda i tradicija slavne srpske vojske”.

Zahvalnicu je primio pomoćnik direktora OB ”Studenica” dr Milan Parezanović, koji se nalazio na prvoj liniji odbrane od korona virusa u našoj bolnici. Zahvaljujući odličnoj saradnji OB ”Studenica”, Doma zdravlja Kraljevo, Zavoda za javno zdravlje, Veterinarskog instituta i Vojske Srbije sa lokalnom samoupravom – odnosno Kriznim štabom, nekontrolisano širenje virusa je na vreme zaustavljeno, čime je sačuvano zdravlje naših sugrađana, posebno onih najstarijih koji su bili i najugroženiji. Angažovanjem pripadnika Vojske Srbije za pomoć zdravstvenim ustanovama, omogućen je nesmetan rad zdravstvenih radnika i sprečeno prodiranje virusa unutar bolnice.

Bio je to još jedan ispit spremnosti i hrabrosti koji su naše ustanove uspešno savladale.