Radojko Janić, vlasnik preduzeća ”Radijator inženjering” iz Kraljeva, uručio je danas još jednu donaciju našoj bolnici. Ovoga puta, porodica Janić poklonila je aparat najnovije generacije – defibrilator sa privremenim pejsmejkerom – koji će biti smešten u koronarnu jedinicu internističke službe.

Direktor OB ”Studenica” dr Zoran Mrvić je zahvalio gospodinu Janiću rekavši: ”Uz pomoć ove donacije završeno je kompletno opremanje kardiologije, koja je, osim što nema angio salu, sada u rangu sa ustanovama tercijarnog nivoa. U narednom periodu će naši planovi biti usmereni i u tom pravcu”, istakao je dr Mrvić.

”Porodica Janić, preduzeće ”Radijator inženjering” a i cela privreda Kraljeva se trude da Opštoj bolnici ”Studenica” pomognu koliko mogu, u skladu sa potrebama i zahtevima koje nam ova ustanova uputi. Ovaj aparat je u ovom trenutku najpotrebniji, pa je zato ova donacija sada upućena”, rekao je gospodin Rade Janić.

Zahvaljujući tome, stvoreni su bolji uslovi za lečenje životno ugroženih pacijenata, kako onih iz Kraljeva, tako i onih iz drugih gradova i okruga koji se leče u našij bolnici.

Načelnica službe za interne bolesti – dr Tatjana Bradić je u ime zaposlenih uovoj službi zahvalila donatoru: ”Zahvaljujem se porodici Janić jer je ovo veliki pomak u lečenju i zbrinjavanju pacijenata iz našeg grada, ali i čitavog regiona. Uz pomoć ovog savremenog aparata moći ćemo da pravovremeno odreagujemo i uspešno sprovedemo životno ugrožene pacijente do prve angio sale gde će se plasirati trajni pejsmejker. Još jednom, veliko hvala našim prijateljima, jer nam je sada znatno olakšan rad”, rekla je dr Bradić.

Porodici Janjić, našim velikim donatorima i pre svega prijateljima, uručili smo specijalnu zahvalnicu ispisanu dečjom rukom i uz širok i iskren dečji osmeh. Poželeli smo im dobro zdravlje, široke i uspešne životne puteve, još jednom zaključivši da je u životu sve mnogo lakše kada imate prijatelje.