Kraljevčanka Andrea Ćirić je odlična studentkinja treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i na izgled, sasvim obična mlada devojka. Ali, samo na izgled… Naime, Andrea je ovih dana ostvarila davnašnju želju, da pokloni nešto svom rodnom gradu. Ideju je sprovela u delo kada je povodom svog 23. rođendana organizovala žurku humanitarnog karaktera. Novac koji je prikupljen na rođendanskoj proslavi namenila je Službi za pedijatriju naše bolnice i time ostvarila svoj cilj.

”Moram da se zahvalim i drugarima koi su mi pomogli u organizaciji. Čak su i sami dovodili svoje drugare koji su bili oduševljeni idejom, a dileme oko toga kome ćemo pokloniti novac nije bilo, jer sam želela da donaciju uputim svom gradu Kraljevu, za pomoć deci”, kaže Andrea.

Pored toga što na fakultetu niže najviše ocene, Anja – kako je od milošte zovu – je član naučnog tima u istraživačkoj stanici Petnica.

”Za novac koji je Andrea poklonila našoj bolnici kupili smo ”špric pumpu”, kako je zovemo u žargonu. Radi se o veoma vrednom aparatu koji se koristi za intravensku primenu lekova. Ovo će nam značajno poboljšati rad sa najtežim pacijentima u intenzivnoj nezi i povećati sigurnost pri davanju terapije”, rekao je dr Srđan Vukašinović, načelnik Službe za pedijatriju.

Andrei se zahvalila se i Marija Mijajlović, glavna sestra ustanove.

”Anja je genijalna u svakom pogledu i ja se u ime rukovodstva zahvaljujem i njoj i njenim drugarima zbog toga što su dali odličan primer svima ostalima kako da pomognu deci koja se leče u kraljevačkoj bolnici”, naglasila je Marija Mijajlović.

Na Anjinoj humanitarnoj žurci je prikupljeno 65 000 dinara, cena aparata koji smo kupili je preko 100 000 dinara. Kada je dobavljač medicinske opreme saznao na koji način smo došli do ove donacije, maksimalno je korigovao cenu tako da smo uspeli da se uklopimo u raspoloživa sredstva.

Nekako smo i navikli na vredne donacije od uspešnih privrednika, kompanija, sportista, ali kada ovakav gest usledi od jedne mlade studentkinje, prosto ostanemo bez adekvatnih reči.

Svojim humanim, nestvarnim gestom Andrea je ne samo pomogla našoj ustanovi i kraljevačkoj deci, već je i vratila veru u mladost koju Kraljevo ima. Želimo joj široke, duge i uspešne životne drumove.