Predstavnici Društva protiv raka ”Kraljica Jelena Anžujska”, uručili su  donaciju koju je kompanija ”DM” namenila pacijentima koji se u našoj ustanovi leče od karcinoma. Radi se o proizvodima za ličnu higijenu, kozmetičkim preparatima i vitaminskim suplementima neophodnim za oporavak pacijenata.

Od 2015. godine, kada je zvanično počela saradnja OB ”Studenica” i Društva protiv raka ”Kraljica Jelena Anžujska”, neprekidno se sprovode aktivnosti u cilju pružanja podrške obolelima od malignih bolesti, organizuju se predavanja o značaju preventivnih pregleda, sprovode obuke o samopregledu dojke.

”Ovo je još jedna od planiranih aktivnosti našeg Društva koju sprovodimo u delo. Ovoga puta odlučili smo da pomognemo pacijentima koji se leče na odeljenju onkologije u našoj bolnici, kako bi im pružili neophodnu podršku u borbi sa opakom bolešću”, poručila je Julijana Janković iz Društva protiv raka ”Kraljica Jelena Anžujska”. Ona je, uručujući donaciju, izrazila veliku zahvalnost gospođi Oliveri Jankov – predsednici Kluba za psiho – socijalnu pomoć obolelima pri Društvu, na čiji predlog je ova donacija upućena našoj bolnici.

Načelnica Službe za onkologiju i hemioterapiju – dr Dušica Aleksandrović je zahvalila donatorima rekavši da je u vreme pandemije koja predugo traje, ovakva podrška dragocena jer se na taj način obolelima poručuje da u teškoj životnoj borbi nisu sami.  

Glavna sestra naše bolnice Marija Mijajlović je takođe zahvalila kompaniji ”DM” i Društvu protiv raka ”Kraljica Jelena Anžujska” za pomoć i podršku, izrazivši nadu da će se uspešna saradnja i dugodišnje partnerstvo između Društva i Opšte bolnice ”Studenica” nastaviti i u godinama koje dolaze.