У знак захвалности за многобројне донације које је упутио нашој болници и грађанима Краљева, испред кабинета за магнетну резонанцу постављена је нова плоча на којој је портрет Миломира Главчића и пригодан, пропратни текст.

Претходна, привремена плоча , замењена је новом на којој пише: ”Устајем и лежем са осмехом због сазнања да се тамо негде у Србији мом дару неко радује, јер помоћ другоме сматрам и наградом за себе.”
Апарат за магнетну резонанцу, скенер и други апарати су поклон грађанима Краљева, уз жељу дародавца да буде више здравља и да се што мање користе.
Миломир Главчић је из Србије отишао давне 1947. године и за своју нову домовину одабрао Канаду, где је постао веома успешан у послу којим се бавио. Никада није заборавио поткопаоничко село Ковачи, одакле је потекао, ни вољену Србију. Уз помоћ његових бројних донација грађене су школе, цркве, путеви, мостови, опремане болнице, школовани сиромашни ђаци и студенти. Овај добротвор великог срца је, како је једном приликом сам рекао, рано осетио горчину сиромаштва, усамљености и безнађа, па је и то разлог да својим донацијама помогне онима који су најугроженији.

Мирољуб Дугалић, новинар и дугогодишњи пријатељ Миломира Главчића, рекао је да је нова плоча постављена уз сагласност донатора и његову изричиту жељу да трошкове око израде сам измири.
”Предложио је руководству болнице да новац који је планиран за израду портрета и плоче утроши за набавку лекова и санитетског материјала. Плоче су изливене у краљевачкој фирми ”Механика Кено”, која је уз помоћ врхунске опреме и савремених дизајнерских решења успела да одговори једном оваквом задатку”, рекао је Мирољуб Дугалић похваливши запослене у овој фирми.
Почетком јула месеца очекује се допремање новог скенера који је купљен захваљујући још једној донацији господина Главчића (вредност донације је око 250 000 евра).
В.д. директора наше установе, др Зоран Мрвић, је рекао да се након прибављања потребних сагласности од Института за нуклеарне науке ”Винча” уређује и опрема простор у коме ће бити смештен скенер.
”Поред тога, Миломир Главчић ће ускоро донирати средства за куповину лапароскопског стуба, чија је вредност око 80 000 евра. Ове велике донације које је Миломир Главчић упутио нашој болници ми ћемо оправдати квалитетним услугама и ефикасним лечењем наших пацијената. То је још један начин на који можемо исказати нашу захвалност овом великом човеку и доброчинитељу”, рекао је др Мрвић.
Постављању плоче у болници присуствовали су најближи рођаци Миломира Главчића, који су поносни, бираним речима говорили о нашем доброчинитељу.
Кажу да нас свако добро дело које учинимо за живота за корак приближи рајским вратима, а да је доброчинство најплеменитије дело међу њима. Чинити добро другим, често непознатим људима а за узврат не тражити ништа. Миломир Главчић својим доброчинствима себи за живота обезбедио бесмртност, а свима нама постао узор вредан дивљења.