Следећи своју мисију, да свако дете из Србије бар једном посети овај парк, представници предузећа  ”Дино парк” са Златибора посетили су нашу болницу, како би деци која се налазе на болничком лечењу уручили породичне карте за овај парк и пакетиће са слаткишима.

Дино парк Златибор је јединствена оаза незаборавне авантуре, представља највећи едукативно – забавни парк у Југоисточној Европи и простире се на површини од 6 хектара. Богатим садржајима је привукао велики број посетилаца, па је тако за годину дана, колико постоји, угостио 190 000 људи, од тога 30 000 деце.

Славица Марић, ПР менаџер Дино парка, је поделила поклоне малишанима и уз најлепше жеље за брзо оздрављење поручила да се радује дружењу са малишанима на Златибору.

”Као друштвено одговорна компанија, у сарадњи са градским и општинским управама, одређеним институцијама Републике Србије, покренули смо акцију да најуспешнију децу из области спорта, науке, као и децу која су без родитељског старања или на болничком лечењу, обрадујемо скромним поклонима. Спремили смо породичне карте, које важе и за чланове њихових породица, а могу се употребити у наредних годину дана. Такође, поделили смо и пакетиће са слаткишима. Морам да истакнем изузетну сарадњу са градском управом и руководством Опште болнице ”Студеница”, јер су препознали заједнички циљ, а то је улепшати детињство наших малишана”, рекла је Славица Марић.

У име града Краљева донаторима се обратио Милун Јовановић, члан градског већа, који је истакао да је наш град отворен за сарадњу, па ће се тако прва група краљевачких малишана у овом парку наћи у септембру. Биће то деца која су најуспешнија у области спорта, науке, али и деца која су из породица лошијег материјалног стања и она која тренутно немају срећно детињство.

Господин Јовановић је, у име деце која ће кренути пут Златибора, захвалио компанији ”Дино парк” на уложеном труду и поклонима.

В.д. директора наше болнице, др Зоран Мрвић, је такође захвалио гостима са Златибора, похваливши акцију јер су донатори показали висок ниво друштвене одговорности. ”Ово ће бити најбољи облик рехабилитације за наше мале пацијенте, после спроведеног лечења на одељењима педијатрије и дечје хирургије”, рекао је др Мрвић.

Сваки поклон је припреман са много љубави, а то можда најбоље показује охрабрујућа порука која је писана за свако дете.

Једна од њих гласила је овако: ”И ово ће брзо проћи… Чекају те најлепше ствари које живот доноси, међу њима и незаборавна авантура у Дино парку. Брз опоравак жели ти Дино парк Златибор. Чекамо те”!

На лицима наших најмлађих пацијената тога дана се видело велико задовољство и срећа због предстојеће авантуре на Златибору. Захваљујући нашим расположеним посетиоцима успели су да се, макар  на тренутак,  из болничке собе вину у крошње планинских четинара.