У понедељак, 29. октобра,  нашу болницу је посетио министар здравља у Влади Републике Србије, асс др Златибор Лончар са сарадницима. У друштву начелника Рашког управног округа – Небојше Симовића, и градоначелника града Краљева –  др Предрага Терзића, ова делегација је обишла нека  одељења, као и нов апарат за компјутеризовану томографију – дар Миломира Главчића, добротвора из Канаде.

Приликом обиласка реновираних одељења офталмологије и ортопедије, као и новоотвореног одељења онкологије, министар је рекао да је у протеклих шест месеци Министарство здравља уложило око 50 милиона динара у нашу установу. Приметан је и велики број донација које су се слиле у нашу болницу.

Офталмолошко одељење је опремљено неопходном, савременом опремом, повећан је број операција, што доприноси значајном смањењу листе чекања у читавој Србији.

На одељењу ортопедије ангажован је још један доктор што је значајно олакшало рад постојећих лекара, а на одељењу онкологије је формирана и дневна болница. Министар здравља је најавио проширење постојећег Кадровског плана наше болнице, тако да се очекује скоро запошљавање још четири лекара и четири медицинске сестре. Простор, опрема, кадар, све три компоненте ће бити побољшане.

Делегација је потом обишла и радиолошку службу где је смештен најновији РТГ апарат који ће бити стављен у функцију за две недеље, за који је средства обезбедило Министарство здравља. Из истог извора обезбеђен је новац за дигитализацију аналогног мамографа који ће почети са радом првог новембра.

”Мислим да сте сви могли да видите како изгледају санитарни чворови, како изгледају болесничке собе, како је решен проблем прокишњавања на шестом спрату хируршке болнице. Били смо и на одељењу онкологије где сте видели дневну болницу и неопходне апарате за прављење цитостатика, где се поштују процедуре како би се од штетних последица заштитили људи који раде са цитостатицима ”, рекао је министар у свом обраћању новинарима.

Обишавши и скенер који је најмодернији у Србији, дар Миломира Главчића,  министар је рекао:

”Много тога је дошло од донатора, а ми покушавамо да их пратимо и да једни друге допуњујемо. Ако донатор има намеру да поклони скенер ми ћемо уложити новац у опремање и припрему простора за рад тог скенера, како би апарат почео што пре да се користи”.

Први човек наше установе, др Зоран Мрвић је после извештаја о свему до сада урађеном и плановима за даљи рад рекао: ”Хвала господину Главчићу, хвала Министарству здравља, овакав партнерски однос где наша болница учествује обезбеђујући донације уз помоћ својих пријатеља, сопственим изворима прихода, и Министарство здравља као капа финансирања је нешто што је јако потребно у Србији. Не може се све очекивати од ресорног Министарства”.

У свом даљем обраћању истакао да је наша установа једна од ретких у Србији из које ниједан лекар није отишао на рад у иностранство и да свега пет медицинских сестара годишње оде на рад у западноевропске земље.

Том приликом уручио је захвалнице и пригодне поклоне члановима породице Главчић и његовом заступнику Мирољубу Дугалићу.

Министру је уручена књига ”Трн у нози на дугачком путу”, коју је написао сам Миломир Главчић. У њој је описан живот овог необичног човека великих планова и још већег срца.

Похваливши домаћинско пословање руководства и ангажовање свих запослених на постизању завидних резултата, министар је најавио наставак подршке ресорног Министарства и у наредном периоду.

Поверење које нам је указано, оправдано је на најбољи начин, тако да ћемо наставити истим темпом ка истом циљу, у корист наших пацијената.