У оквиру својих редовних активности, министар здравља др Златибор Лончар посетио је ОБ ”Студеница” и Дом здравља Краљево. Дочекали су га в.д. директор ОБ ”Студеница” др Зоран Мрвић , директорка Дома здравља Краљево др Мирјана Крчевинац, начелник Рашког Управног Округа Небојша Симовић и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.

Министар је најпре обишао Одсек за стерилизацију краљевачке болнице, опремљен најсавременијом опремом, који једини у Србији поседује специјалну машину за паковање инструмената.

Поводом најављеног преузимања надлежности над Домовима здравља од стране Републике, од првог јануара следеће године, министар је разговарао са домаћинима и запосленима. У непосредном разговору информисан је о тренутном стању у овим установама, недостацима, проблемима у свакодневном раду, као и плановима за даље унапређење здравствене заштите у Краљеву.

Обилазећи здравствене установе широм Србије, министар је приметио да у већини случајева нема добре комуникације између Домова здравља и болница, што није случај са краљевачким установама, за шта је похвалио њихове руководиоце и запослене. Обећао је сваку врсту помоћи која буде потребна, како би се поновно спајање Опште болнице и Дома здравља обавило без проблема.

Министарство здравља ће наставити да улаже у Општу болницу ”Студеница” за коју ће ускоро бити набављени преко потребни компресори, као и у Дом здравља за који је обећао пријем још два лекара специјалиста медицине рада.