Служба за психијатрију наше болнице расополаже са 37 постеља, 18 резервисаних за жене и 19 за мушкарце. Капацитети су углавном попуњени, тако да се на одељењу увек налази око тридесетак пацијената. Начелник др Негослав Брадић и главна сестра Сузана Гајовић са сарадницима, труде се да им кроз свакодневни рад помогну да кроз процес лечења прођу што лакше.  Поред лекара и медицинских сестара који учествују у њиховом лечењу, важну улогу има и радни терапеут.

Катарина Јовановић, виши радни терапеут, има задатак да кроз одређене радне задатке њихов боравак учини занимљивијим, а уједно да им помогне да да испоље своју креативност. На тај начин, код пацијената се јача самопоуздање, осећај припадности и корисности, што је веома значајно у процесу лечења, с обзизром на природу здравствених проблема ових пацијената.

Бројни су производи настали током радне терапије, који су спремни за употребу: украшене саксије за цвеће, икебане, глицерински сапуни обојени природним бојама, подметачи за чаше, сувенири, украсне кесе, итд. Још је више идеја које би могле да се спроведу у дело, за шта им је потребна мала финансијска помоћ за набавку материјала. До сада су материјал набављали запослени у овој служби. Једна од идеја им је и да направе продајну изложбу ових радова, како би прикупиле средства за наставак ове лепе приче.

Њихови планови су скромни, а резултати видљиви и много више од тога. Једна овако лепа прича, која показује успешну сарадњу особља и пацијената са заједничким циљем ка успешном лечењу и излечењу, уз малу помоћ  може да постане смерница и у другим сегментима. Брига, љубав и машта још једном су показале колико су моћне, на понос Службе за психијатрију а и свих нас.