И шеснаестог дана акције бесплатних превентивних прегледа поново је забележено велико интересовање грађана.  Акција бесплатних превентивних прегледа, коју  Министарство здравља спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, организована је јуче, 03. новембра, од 8 до 16 часова, у више од 215 здравствених установа наше земље, па и у Дому здравља Краљево и Општој болници „ Студеница“. Сви грађани Краљева, са или без здравственог осигурања, могли су да ураде опште прегледе ( ЕКГ, гликемију и крвни притисак), као и офталмолошки и неуролошки преглед.

Прегледано је укупно 155 грађана, од тога њих 30 није имало регулисано здравствено осигурање. Урађена су 463 прегледа и то: 100 општих (135 гликемија), 135 офталмолошких и 93 неуролошка.

Велико интересовање грађана за ову акцију Министарства здравља у оквиру које је до сада прегледано близу 350 000 хиљада грађана, најбоља је потврда унапређења јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља.