И ова година ће, ако је судити по набављеној медицинској опреми и урађеним грађевинским радовима, бити веома успешна. Захваљујући одличној сарадњи са ресорним Министарством, приспелим донацијама што у опреми, што у финансијским средствима, успели смо да своје амбициозне планове остваримо.

У току су радови на санацији равних кровова, како бисмо решили дугогодишње проблеме прокишњавања у Породилишту, Операционом блоку и Плавој сали.

Средства, у износу од око пет милиона динара, обезбедило је Министарство здравља Републике Србије .

Реконструкција Плаве сале, која је коришћена за едукације, предавања, презентације, врши се захваљујући финансијским средствима обезбеђеним кроз донације. Њено поновно стављање у функцију очекује се крајем новембра месеца.

Такође, Министарство здравља је определило 2.700.000 динара за реконструкцију лифтова у Хируршкој болници. По расписивању тендера и завршеном поступку јавне набавке, следе радови како би сви расположиви лифтови били у функцији.

Јавно предузеће за уређивање грађевинског земљишта града Краљева је издвојило средства за продужење улице Хероја Маричића, као и отварање посебног улаза за возила хитне помоћи и санитетска возила. Истовремено, раде се и путеви унутар круга Опште болнице и Дома здравља, а наведени рок за завршетак ових радова је такође крај новембра.