Обележавајући празник посвећен Козми и Дамјану (Свети Врачи), који се сматра заштитницима лекарске професије, Општа болница ”Студеница” и Дом здравља Краљево су, у присуству многобројних гостију, обележили лекарску славу. Овогодишњи домаћин је била Служба за здравствену заштиту деце предшколског и школског узраста.

Након сечења славског колача које су обавили свештеници Епархије жичке, добродошлицу је пожелела начелница ове Службе, др Наташа Миленковић. Честитајући колегама славу др Миленковић је рекла:

”Срећни смо и поносни јер нам је указана част да ове године будемо домаћини лекарске славе. Браћа Козма и Дамјан уживају у нашем народу посебно поштовање. Прославили су се ширећи хришћанство као мисионари и исцелитељи, не тражећи новац и надокнаду за свој рад. Они су лекарску славу уздигли до небеских висина, а нама оставили пример који би по својој моћи свако требао да следи. И данас су лекари следбеници постулата Светих Врачева, али уз коришћење савремене медицинске опреме и технике, сталног усавршавања и учења, а ради боље заштите здравља наших корисника и остварења само једне жеље болесних, а то је да оздраве. И да не заборавимо да додир и лепа реч ништа не коштају, а нашим пацијентима много значе.”

У програму обележавања лекарске славе учествовали су малишани КУД ”Абрашевић” из Краљева, глумица краљевачког позоришта Биљана Талић и инструменталиста на гитари Радослав Мијатовић.

Следеће године домаћин лекарске славе ће бити Служба за ОРЛ и МФХ.