Календарска година је на измаку, време када се врше анализе, своде рачуни, праве планови. Тако је и у Општој болници ”Студеница”, па је тим поводом одржан колегијум начелника, главних сестара, шефова Одсека, како би се анализирала протекла година.

Традиционални новогодишњи састанак је одржан у реновираној Плавој сали, чиме је она званично отворена за нове едукације и све оно што планирамо у наредној години.

В.д. директора Опште болнице ”Студеница”, др Зоран Мрвић, је отворио састанак захваливши помоћницима, начелницима, главним сестрама и свим запосленима на сарадњи и доприносу у оствареним резултатима рада.

Међутим истакао је да постоји још много ствари које треба поправити, унапредити, како би били још бољи. Најпре, треба у потпуности спровести програм дијагностички сродних група (ДСГ) који омогућава потпуну контролу лечења пацијената, трошкова лечења, потрошње лекова.

У 2019. години урађено је много. Министарство здравља је у овој години пренело 35. 646.043,26 динара  што је употребљено за санацију равних кровова на Хирурушкој болници, набавку опреме за Службу офталмологије, поправку апарата за магнетну резонанцу, куповину медицинске опреме (апарат за анестезију, гастроскоп, 2 портабилна аспиратора и 3 Потенова апарата), урађено је кречење и реконструкција објеката, набављена опрема за Службу за ортопедију, компресор за ваздух, обезбеђена средства за генерални ремонт лифтова.

Од Министарства правде, средствима добијеним од опортунитета у износу од 2.382.000,00 динара, купљен је колоноскоп за Одсек за гастроентерологију.

Укупан износ донација прикупљених у овој години је око 78 милиона динара. Највеће су пристигле од бајкера из Немачке, Фондације Принцезе Катарине Карађорђевић и Удружења ”Љуби ближњег свог.

Што се тиче Служби и њиховог развоја, издвајају се Служба за општу хирургију и Служба за офталмологију. У Служби за општу хирургију уведене су четири нове оперативне методе, чиме је још једном потврђено да ова Служба заслужује место у самом врху опште хирургије у Србији. Служба за офталмологију је у току 2019. године урадила 1 500 операција, што је далеко више од броја операција урађених у прошлој години, Служба за ортопедију је испунила план за ову годину. Повећањем броја пружених услуга у овој години омогућили смо и повећање буџета за следећу годину, оправдали пренета средства од стране РФЗО. Уз мале корекције и наставак озбиљног и домаћинског пословања, лакше ће се спровести планиране реформе које нас очекују у наредној години.

В.д. директора Опште болнице ”Студеница” др Зоран Мрвић је на крају, уз пригодан коктел, запосленима у нашој установи пожелео срећну и успешну Нову Годину и божићне празнике.

За нама је још једна добра година, када је пословање у питању, а пред нама нови изазови. Искуство нам је показало да добре навике не треба мењати, па ће нам утолико бити лакше да у препознатљивом маниру наставимо ка остварењу планираних циљева. А њих је, у складу са успесима, све више.