Удружење ратних војних инвалида града Краљева упутило је вредну донацију породилишту и дечјем одељењу. Ради се о донацији која је била упућена овом удружењу, али су они један њен део поклонили нашој установи.

”Ове године смо од фирме ”Еmpero line” из Земуна и Фондације мале Милице Ракић добили божићне дарове. Ви сви добро знате да је мала Милица убијена од стране злочинаца Нато пакта који су 1999. године извршили агресију на нашу земљу. Добили смо велику количину јастука и одлучили да један део те донације преусмеримо и помогнемо Општој болници ”Студеница”. Поконили смо 200 јастука, а вредност донације је око 600 000 динара, па се надамо да ћемо на овај начин помоћи у стварању бољих услова за лечење малишана”, рекао је Војислав Вукашиновић – председник Удружења ратних војних инвалида града Краљева.

У име запослених у Служби за здравствену заштиту деце донаторима је захвалио др Срђан Данојлић – педијатар, рекавши да су наши гости овим гестом још једном показали да су заиста хероји.

Речи захвалности упутила је и Марија Мијајловић – главна сестра Опште болнице ”Студеница”, истакавши веома успешну сарадњу коју наша установа има са Удружењем ратних војних инвалида, као и наду да ће се иста наставити и у наредним годинама.

За успешну и плодну сарадњу коју ово удружење има са установама и појединцима из Краљева, председник Удружења ратних војних инвалида Војислав Вукашиновић је почетком ове године уручио захвалнице. Пружена помоћ приликом обављања систематских, али и редовних прегледа , као и безрезервна помоћ и подршка у свакој ситуацији били су једини критеријуми да се захвалнице уруче Дому здравља Краљево, Општој болници ”Студеница”, Служби за очне болести ОБ ”Студеница”, Служби за лабораторијску дијагностику ОБ ”Студеница”, Националној служби за запошљавање – Филијала Краљево, итд.

Извесно је да ће се сарадња и међусобна брига наставити и у наредном периоду, јер су то ови храбри људи својим делима заслужили. Наше је да то памтимо, ценимо и покушамо да следимо њихов пример.