На адресу директора наше болнице, др Зорана Мрвића, достављено је писмо које са задовољством делимо.

Поштовани,

Пишем Вам у име породице Вучковић са  жељом да Вам пренесем предивне утиске које је на нас оставило особље одељења пулмологије у Вашој болници.

У данашње време је јако тешко бити добар и пожртвован у свом послу с’обзиром на то да свакодневно наилазимо на потешкоће како у приватном животу, тако и на радном месту. Често чујемо критике на рачун наших хероја лекара, медицинских сестара и осталих здравствених радника што мени посебно тешко пада јер сам једна од Вас, али сам већ годинама у иностранству и радим у неупоредиво бољим условима. Баш зато се трудим да увек станем у Вашу одбрану јер нисам заборавила какви су услови рада у нашој вољеној Србији.  Па ипак то не би смео да буде разлог да заборавимо на Хипократову заклетву и да дозволимо да они којима смо потребни и којима наша помоћ и лепа реч значе не ретко и излечење, пате и доживљавају непријатности због нашег незадовољства и фрустрација.

И ето пријатног изненађење! Нечега што буди велику наду и радост у мени. Када се наша мајка, бака , прабака од 96 година сусрела са великим здравственим проблемом, нисмо очекивали много. Помирили смо се са тим да је највероватније дошао крај. Нико није очекивао оно што се заправо десило. Реакција хитне помоћи је за сваку похвалу. Без обзира на године бака је транспортована и хоспитализована на одељењу пулмологије. Сусрет са свим тим дивним људима који се заузимају за њу као да је у најбољим годинама. Невероватан млади лекар Никола  Ристић даје се несебично као да је у питању његова рођена бака, а не моја, свака част!!! Дивне сестре и сви остали лекари који се најљубазније обраћају породици и дају свакодневно детаљне информације о њеном стању. Нешто што заиста нико од нас није очекивао и нешто за шта смо им бескрајно захвални. Захваљујући тој пожртвованости, несебичности, људскости, хуманости …. тих дивних људи наша бака је и даље са нама.  Срећна је што је код куће, али је и пуна речи хвале за људе који су били око ње и који су је пазили као своју!

Надамо се да ће ово писмо доћи до овог али и свих осталих одељења Ваше болнице, јер овако лепе утиске и похвале треба преносити као позитиван пример али и подстицај чуварима нашег здравља.

Неизмерно захвална породица Вучковић!!!