У свечаној сали градске управе јуче је одржана додела признања ”Капетан Миша Анастасијевић”, награде која се сваке године додељује најуспешнијим институцијама, организацијама и појединцима.

Свечаност су организовале компанија ”Медиа Инвент”, Регионална Привредна комора Моравичког и Рашког управног округа, новосадски и београдски Универзитет, а под покровитељством Привредне коморе Србије.

Међу овогодишњим лауреатима, а било их је укупно седамнаест, је и Општа болница ”Студеница”. Повеља је додељена за постигнуте резултате у оквиру здравствене делатности, у складу са наслеђеном богатом традицијом ”Хуманим стопама Светог Саве”, наведено је у образложењу.

Наш прослављени песник Перо Зубац је, у име организатора, надахнуто говорио о капетану Миши Анастасијевићу, успешном пословном човеку, великом добротвору и патриоти. Истакао је да се ово признање већ 22 године додељује најбољим и најуспешнијим субјектима. У својој занимљивој беседи подсетио се својих краљевачких пријатеља и снажних утисака које је Краљево оставило на њега.

У име свих награђених присутне је поздравио Звонко Туфегџић – директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, истакавши да су овогодишњи добитници награде најбољи међу најбољима у послу којим се баве. Ово престижно признање је уједно и додатни подстицај да у предстојећим годинама постану још бољи.

В.д. директора ОБ ”Студеница” мр сци. мед. др Зоран Мрвић је у име свих запослених у нашој установи захвалио на урученом признању, изразивши задовољство што је још једном препознат квалитет и остварени резултати у раду.