U svečanoj sali gradske uprave juče je održana dodela priznanja ”Kapetan Miša Anastasijević”, nagrade koja se svake godine dodeljuje najuspešnijim institucijama, organizacijama i pojedincima.

Svečanost su organizovale kompanija ”Media Invent”, Regionalna Privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga, novosadski i beogradski Univerzitet, a pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije.

Među ovogodišnjim laureatima, a bilo ih je ukupno sedamnaest, je i Opšta bolnica ”Studenica”. Povelja je dodeljena za postignute rezultate u okviru zdravstvene delatnosti, u skladu sa nasleđenom bogatom tradicijom ”Humanim stopama Svetog Save”, navedeno je u obrazloženju.

Naš proslavljeni pesnik Pero Zubac je, u ime organizatora, nadahnuto govorio o kapetanu Miši Anastasijeviću, uspešnom poslovnom čoveku, velikom dobrotvoru i patrioti. Istakao je da se ovo priznanje već 22 godine dodeljuje najboljim i najuspešnijim subjektima. U svojoj zanimljivoj besedi podsetio se svojih kraljevačkih prijatelja i snažnih utisaka koje je Kraljevo ostavilo na njega.

U ime svih nagrađenih prisutne je pozdravio Zvonko Tufegdžić – direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, istakavši da su ovogodišnji dobitnici nagrade najbolji među najboljima u poslu kojim se bave. Ovo prestižno priznanje je ujedno i dodatni podsticaj da u predstojećim godinama postanu još bolji.

V.d. direktora OB ”Studenica” mr sci. med. dr Zoran Mrvić je u ime svih zaposlenih u našoj ustanovi zahvalio na uručenom priznanju, izrazivši zadovoljstvo što je još jednom prepoznat kvalitet i ostvareni rezultati u radu.