Још једна вредна донација Миломира Главчића – скенер најновије генерације, вредности 247 500 евра, допремљена је у нашу установу. Овај апарат ће по својим карактеристикама бити један од најмодернијих у Србији, а преглед од главе до пете ће моћи да се уради у року од 3 до 5 минута.

”Грађевински радови  који се изводе како би се простор припремио за смештај скенера су при крају, следи његова монтажа, па се очекује да за отприлике две недеље апарат крене са радом”, рекао је в.д. директора наше болнице др Зоран Мрвић.

Нов скенер је нашој болници био неопходан, јер је постојећи стар девет година, рендгенска цев је промењена 2016. године, али је и њу потребно заменити. На овом апарату је до сада урађено преко 6000 прегледа, а због дотрајалости цеви пре подне су снимани болнички  а поподне екстерни пацијенти, због чега су листе чекања биле дуге (четири до шест месеци). Овај најсавременији скенер ће нам помоћи  да смањимо и на крају укинемо листе чекања за ову врсту прегледа.

Сопственим приходима смо финансирали адаптацију простора за смештај скенера, а ускоро почиње реновирање офталмолошког и ортопедског одељења. Следе активности у вези набавке новог РТГ апарата, следећег месеца стиже и нови ултразвучни апарат, што ће дијагностику учинити комплетном и знатно ефикаснијом.

Мирољуб Дугалић, новинар и пријатељ Миломира Главчића, рекао је да је овај добротвор великог срца до сада Краљеву поклонио донације у износу од 2 милиона евра.

”Миломир се веома обрадовао када смо му јавили да је скенер допремљен у краљевачку болницу. Најавио је да ће наставити да помаже, тако да ускоро можемо очекивати још нешто од опреме која је неопходна овој установи”, рекао је Мирољуб Дугалић.

Захваљујући Миломиру Главчићу, добротвору који је помажући другима себи обезбедио место међу великанима, краљевачка болница може да се похвали савременом опремом за врхунску дијагностику. Запослени у нашој установи ће својим радом и оствареним резултатима у лечењу и излечењу наших пацијената на најбољи начин показати захвалност овом јединственом човеку.