У оквиру кампање за заштиту животне средине, коју је покренула Привредна комора Србије, компанија ”ДИС” је пре два месеца започела велику хуманитарну акцију на територији читаве Србије. Од сваке продате пластичне биоразградиве кесе у објектима ”ДИС”-а , чија цена износи два динара, један динар се донира породилиштима и дечјим одељењима у болницама.

Током другог месеца од почетка акције прикупљено је 870 000 динара, колико износи вредност донације коју је ова компанија упутила нашој болници. Највећи део донације је употребљен за набавку апарата Ауто реф  кератометра за одељење офталмологије, који ће знатно помоћи у дијагностици, нарочито код деце. Остатак новца, 123 000 динара, је употребљен за набавку постељина за болничка одељења.

В.д. директора наше установе, др Зоран Мрвић, је захваљујући донаторима рекао: ”Наша врата су увек отворена за овакве и сличне донације, што је једна од стратегија наше установе, јер не можемо све очекивати од Министарства здравља. Уз помоћ људи добре воље и друштвено одговорних компанија успели смо да добијемо значајне донације, а то је пут којим ћемо наставити и убудуће”.

Љубиша Лукић, директор маркетинга компаније ”ДИС” је истакао да је, у оквиру ове хуманитарне акције прошлог месеца једна оваква донација уручена болници у Смедеревској Паланци, а да ће у новембру месецу истим поводом обићи и болницу из Вршца. ”Велико нам је задовољство што смо данас у Краљеву овако лепим поводом и што можемо да допринесемо опремању ваше болнице”, рекао је Лукић.

У име запослених у Служби офталомологије донаторима је захвалио др Милорад Срећковић, истичући значај купљеног апарата који ће олакшати и убрзати дијагностику, а тиме и лечење наших пацијената.

Оваква врста помоћи, кроз донације, поред великог задовољства јер донатори препознају посвећеност и одговорно пословање, представља и додатни мотив за постизање још бољих резултата рада.