На рођендан нашег великог доброчинитеља Миломира Главчића, шестог децембра, у нашу болницу је допремљен ултразвучни апарат најновије генерације. Господин Главчић је овога пута донирао средства од  70 094 евра, колико износи вредност овог савременог апарата  који је већ инсталиран и у пуној употреби.

Уз још један ултразвучни апарат, који је набављен пре месец дана, моћи ћемо конфорније да организујемо прегледе у радиолошкој служби и смањимо листе чекања на дијагностичке процедуре.

У прилог томе, урађена је адаптација и реконструкција једног дела болничких просторија у коме ће бити смештен кабинет за ултразвучну дијагностику, са више радних соба. Убудуће ће се сви ултразвучни прегледи обављати на једном месту. Радиолошка служба сада располаже са пет ултразвучних апарата, од чега се четири користе за амбулантне прегледе, а један за преглед болничких пацијената.

В.д. директора наше болнице, др Зоран Мрвић, је рекао да се поред наведених, у нашој болници користе још три УЗ апарата:  један апарат се налази на одељењу неурологије и користи се за доплер крвних судова врата, други је у Служби за интерне болести и служи за ултразвучни преглед срца, а трећи је намењен за ултразвучне прегледе деце. ”Планирамо да набавимо још један ултразвучни апарат за потребе хируршког одељења и један за коронарну јединицу интерног одељења, који ће се користити само за ултразвучне прегледе срца и крвних судова”, истакао је др Мрвић.

”Миломир Главчић је до сада нашој болници донирао укупно 882 000 евра. У протекле три године у нашу установу се слило преко 300 милиона динара донација, од тога половина само у овој години. Ова, веома успешна пословна година, завршиће се још једном вредном донацијом, о чему ће јавност бити благовремено обавештена”, најавио је први човек наше болнице.

Он је замолио суграђане за још мало стрпљења, док се обезбеди потребан број лекара у радиолошкој служби, што се очекује већ током јануара месеца следеће године.

Евидентан је велики напредак у опремању радиолошке службе, која је је до пре неку годину имала недовољан број апарата за дијагностику, прегледе обављала у скученом простору, што је резултирало дугим листама чекања на овакву врсту прегледа. Уз савремену опрему, довољан број апарата и одговарајући и потребан број лекара и техничара, радиолошка служба ће у данима који долазе засијати пуним сјајем.