Овогодишњом хуманитарном акцијом компанија НИС наставља традицију пружања подршке здравственим установaма које су од виталног значаја за друштво, а у складу са корпоративним слоганом ”Будућност на делу”, посебну пажњу посвећује унапређењу квалитета живота најмлађих.

Тако су у оквиру прошлогодишње филантропске акције компанија НИС и њени запослени обезбедили средства од преко 16 милиона динара за набавку нове медицинске опреме за потребе Института за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, док је од средстава прикупљених у оквиру хуманитарне акције претходне године НИС донирао савремене медицинске апарате за унапређење рада Универзитетске дечје клинике  у Београду.

Овога пута донација је упућена нашој болници, а састоји се од средстава која су прикупили запослени НИС-а и сама компанија у оквиру овогодишње хуманитарне акције.

Донација вредна око 100.000 евра биће усмерена на набавку новог лапaроскопског стуба који ће омогућити примену савремених хируршких метода у лечењу свих корисника здравствених услуга у нашој болници.

Поред подршке коју су компанија и њени запослени пружили Општој болници у Краљеву, НИС је набавио и ново санитетско возило са мобилним инкубатором за Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици у вредности од 45.000 евра.

Свечаности поводом уручења донације присуствовали су др Златибор Лончар, министар здравља у Влади Републике Србије, Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, др Зоран Мрвић, директор Опште болнице ”Студеница” у Краљеву, др Милан Ивановић, директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици, представници града Краљева, запослени у НИС-у и нашој болници, као и малишани из дечјег центра ”Искрица”.

Др Златибор Лончар, министар здравља у Влади Републике Србије, захвалио се НИС-у на урученим донацијама и истакао њихов  значај за даљи рад здравствених установа у Краљеву и Косовској Митровици.

”Желим неизмерну захвалност да упутим свим људима у НИС-у, руководству компаније, јер у данашње време, колико год да сте добра компанија, није лако донети одлуку да нешто поклоните. Ова донација је само делић онога што ова друштвено одговорна компанија поклања здравственом систему Србије. Посебно бих желео да укажем на чињеницу да НИС ове и сличне хуманитарне акције иницира сам, што је данас изузетна реткост. Уверен сам да се НИС неће зауставити на овоме. Драго ми је што ће и млади специјалисти  Опште болнице у Краљеву моћи да раде на најновијем медицинском апарату, а самим тим  да  примене у пракси и додатно усаврше сва знања која су стекли током специјализације. Болница у Краљеву је једна од најбољих у Србији и то је разлог због чега јој указујемо поверење. Такође, захваљујем НИС-у и на набавци новог санитетског возила за Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, који ће допринети томе да се у сваком тренутку помогне и спасе нечији живот”.

Овом приликом Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, изјавио је да је донација Општој болници ”Студеница” поклон компаније и свих запослених.

”НИС је велика породица у којој делимо истинске, проверене вредности. Бринемо једни о другима, као и о заједници у којој живимо и радимо. Када некоме пожелимо добро здравље, трудимо се да помогнемо тој жељи и да се оствари. Трудимо се и да увек будемо тамо где смо најпотребнији. Уверени смо да ће стручни тим ове важне установе набавком модерне хируршке опреме добити значајну подршку”.

Генерални директор НИС-а је истакао и значај донације коју је компанија овом приликом уручила и Клиничком центру у Косовском Митровици.

”Празнични дани су прилика за још један поклон НИС-а – санитетско возило намењено Клиничком центру у Косовској Митровици. Жеља нам је да што мање буде потребно, али верујемо да ће људима донети сигурност да им је медицинска помоћ доступна. Посебно нам је важно што је у овом возилу и мобилни инкубатор. Свака беба која пронађе своју снагу, свако излечење овде у болници, биће за нас потврда да добре намере могу да постану најбољи животни исходи,” истакао је Тјурдењев.

Др Зоран Мрвић директор Опште болнице ”Студеница” се овом приликом захвалио  НИС-у на донацији коју је компанија  уручила нашој установи.

”У току претходне посете господина министра најавили смо да ће бити у плану једна велика донација и то се остварило. Овога пута нам је дошао Деда Мраз из далеке Русије и донирао ову значајну донацију у вредности од 100.000 евра, коју  ћемо преточити у најновији лапaроскопски стуб. До сада смо користили апарат из 2004. године и сада ће он бити замењен новим који ће помоћи и унапредити рад стручњака у нашој болници. Још једном се захваљујем компанији НИС што је имала разумевања и што  њихова друштвена одговорност очигледно превазилази наша схватања,  али знајући стратегију наше болнице и партнерске односе са Министарством здравља, партнерске односе са људима добре воље, надам се да ћемо сарађивати и наредних година”, нагласио је Мрвић.

Др Милан Ивановић, директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици,  истакао је:

”Захвални смо на драгоценој  донацији,  поготово у овом тешком тренутку за наш народ. Видимо да има пуно људи који воде бригу о лечењу наших пацијената, а сазнање да се једна компанија као што је НИС сетила наше здравствене установе буди оптимизам и уверава нас да можемо да наставимо даље. Путем оваквих донација, подршке Министарства здравља, као и друштвено одговорних компанија, успевамо да одржимо функцију и да пружимо адекватну здравствену помоћ нашим пацијентима”.

Како би најмлађим пацијентима који се лече у нашој болници улепшали предстојеће празнике, министар Лончар, менаџменет НИС-а и директор наше болнице обишли су одељења дечје хирургије и педијатрије и уручили новогодишње пакетиће. Новогодишњим поклонима компанија НИС ће обрадовати и децу која се налазе на лечењу у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

Малишани из дечјег центра ”Нова искрица” су својим цртежима улепшали простор у свечаној сали и помогли нам да од њих направимо захвалницу нашим донаторима у виду фото албума. Међу уметничким делима наших најмлађих гостију нашла се и једна песма о НИС-у, која је побрала све симпатије наших дародаваца. За узврат, ми смо у госте позвали чланове краљевачког позоришта који су за малишане извели новогодишњу представу.

На крају једне веома успешне пословне године, уз задовољство оствареним резултатима, сабирамо утиске и охрабрени пруженом подршком крећемо у остваривање нових планова. А у једној оваквој установи њих је увек много.