Традиционално, у данима Божићних празника, посетили су нас представници града Краљева. Овога пута је председник Скупштине града Ненад Марковић уручио поклоне Божани, Вукашину и Луки, бебама које су се родиле у прва два дана Божића.

Радмила Гајић, Марта Ајтовић и Јелена Драгојловић су мајке које су од града добиле по поклон ваучер у вредности од 15 000 динара за куповину у установи ”Апотека” Краљево и по букет цвећа.

Председник градске Скупштине Ненад Марковић је овом приликом рекао: ”Честитам младим мајкама и желим да кажем да ми је веома драго што смо видели даму из Студенице, село Долац, која је родила своје треће дете. Они тамо тешко живе, али им није проблем да подижу троје деце. Надам се да ће то бити пример и осталим мамама да крену истим путем. Уз позитивне мере популационе политике Владе Републике Србије, надамо се да ће се и у нашем граду повећати наталитет”.

Др Зоран Мрвић, в.д. директора наше болнице је захвалио гостима на посети и истакао: ”У прошлој години је у нашем породилишту урађено 1 220 порођаја, али је од тога само 873 мајки било из Краљева. Остале су биле са територије Трстеника, Врњачке Бање, Рашке, Новог Пазара, Тутина, а имали смо и једну породиљу држављанку Босне и Херцеговине. Све што је испод хиљаду порођаја у нашој болници, за град величине Краљева, је мало. Имајући у виду подршку града Краљева и републичке Владе, стандард који је у порасту, треба оснаживати младе брачне парове да проширују своје породице и на тај начин дају свој допринос борби против беле куге”, рекао је др Зоран Мрвић.

Од почетка године у нашем породилишту су рођене 24 бебе, а жеља свих нас је да се овај тренд раста броја новорођенчади настави. Младе мајке су захвалиле на поклонима и обећале да ће истим поводом у породилиште доћи бар још једном.