У оквиру акције за помоћ здравственим установама у Србији, коју је покренула компанија ”Моzzart”, уручена је донација од 10.000 евра и Општој болници ”Студеница”. До сада су помоћ добили КЦ Ниш, КЦ Косовска Митровица, Инфективна клиника у Београду, као и Опште болнице у Ћуприји, Чачку, Кикинди, Новом Пазару, Суботици.

Захваљујући донаторима на овом веома вредном поклону, директор наше установе др Зоран Мрвић је рекао:

”Хвала Моцарту што је одлучио да нам упути ову донацију, која ће нам помоћи да набавимо пацијент мониторе, који су злата вредни. То су изванредни апарати којима контролишемо и пратимо све виталне функције наших пацијената на интензивној нези, што нам је у овом тренутку, док траје пандемија, веома битно. Уређаји ће нам бити драгоцени и када прођу ванредне околности, јер болница у Краљеву има доста пацијената који пролазе кроз интензивну негу, а монитори које смо до сада користили су заиста били старијег датума. Држава не може све сама, нама је Министарство здравља партнер, а добри људи попут оних из компаније ”Моzzart” су пријатељи који нам донацијама помажу”.

Ово је само наставак акција којима ”Mozzart”  помаже унапређење здравственог система и стварање бољих услова за лечење пацијената у здравственим установама.

Како истичу у овој компанији, здравство је област у коју треба посебно улагати, а пандемија их је само још више учврстила у том уверењу. Лекари и медицинске сестре су хероји читаве нације, а наши пријатељи из ”Мozzarta” су одлучили да нам својом донацијом помогну у овом тешком тренутку.

Ово није прва донација која је из ове компаније упућена нашој болници, а из разговора са пријатељима смо закључили да ће и у наредном периоду мислити на нас и опет показати висок ниво друштвене одговорности. Уз овакву подршку и нама ће бити лакше да се боримо и изборимо са изазовима које доноси сваки нови дан.