У сарадњи са дугогодишњим донатором и сарадником Црвеног крста – Међународном православном добротворном организацијом (IOCC) и њиховим менаџером Ненадом Прелевићем, Црвени крст Краљево  је прикупио 350 комплета постељине, које је поклонио нашој болници.

Уручујући ову донацију Радмила Добрић секретарка Црвеног крста Краљево је рекла:

”Као и ранијих година, увек покушавамо да нађемо могућност за неку донацију за наше партнере, односно за установе са којима смо на истом задатку – ублажавању последица несрећа. Донатори са којима сарађујемо знају да је болници сада можда најпотребнија заштитна опрема, али се надамо да ће и ова донација бити од користи нашој болници”.

Захваљујући се хуманим људима за пружену помоћ, директор наше болнице др Зоран Мрвић је рекао:

”Захвални смо Црвеном крсту као нашем сталном партнеру и помоћнику што се у тешким ситуацијама увек сете и нас. Ових 350 комплета постељине ће бити довољно за два пресвлачења кревета свих лежећих пацијената. То је за нас од великог значаја, јер уз већ постојеће капацитете можемо да подмиримо све наше потребе”, нагласио је др Мрвић.

У ситуацији када се болница и читав здравствени систем боре против пандемије, свака помоћ је драгоцена. Наши пријатељи из Црвеног крста су још једном показали да су спремни да пруже помоћ кад год је то потребно.