Након месец дана борбе са административним зачкољицама, из немачког града Анаберга је у нашу болницу пристигла донација од 42 кревета са електронским подизачима и исто толико тоалетних сточића. Опрема је коришћена, али у одличном стању и у овом тренутку преко потребна. Највећи  део ове опреме ће бити прослеђен на одељење опште хирургије, а остатак ће се распоредити у складу са потребама осталих служби.

В.д. директора ОБ ”Студеница” – др Зоран Мрвић је рекао да у наредном периоду очекује  наставак сарадње са немачким болницама, као и још једну донацију опреме за болничка одељења. Захваљујући овој донацији, чија је вредност око 200 000 евра, омогућићемо конфорнији смештај за лечење наших пацијената, а тиме и боље услове за негу.

Нашу велику захвалност заслужује др Никола Црнадак, гастроентеролог који живи и ради у Немачкој, који је омогућио да се ова донација додели нашој болници. Поред велике вредности која се мери новцем, ова донација је показала солидарност и бригу наших сународника, а то у овом тренутку нема цену.

Током пандемије коронавируса у нашу болницу су готово свакодневно пристизале донације, што је још један од показатеља да у нашим настојањима да побољшамо квалитет здравствених услуга нисмо сами. Захваљујући донаторима, наш пут ка квалитетнијем и ефикаснијем лечењу пацијената је сада много лакши.