Да живот уме да напише необичне приче, показало се на још једном примеру. Није никаква новост податак да је краљевачка Служба опште хирургије била веома цењена и у старој Југославији, наши хирурзи су и данас познати у Србији и региону по невероватно тешким и успешно изведеним оперативним захватима.

Захваљујући једном необичном сусрету Божане Узур, инструментарке из Босанског Брода која од 1992. године живи и ради у Немачкој и др Милана Максимовића, хирурга, отпочела је још једна сарадња. Др Максимовић је оперисао Божанине родитеље, а она је у знак захвалности пожелела да помогне у опремању операционих сала адекватним инструментаријем. У сарадњи са менаџментом установе у којој ради упућена је донација 296 хируршких инструмената (нових и оних који су коришћени пет година). Вредност ове донације је око 15 000 евра, а инструментариј ће се користити за васкуларне, ортопедске и операције у дечјој хирургији.

В.д. директора наше установе – др Зоран Мрвић је, пошто је упознао донаторе са радом у нашим операционим салама, захвалио госпођи Узур на урученој донацији. Она је изразила жељу и спремност да се започета сарадња настави, у складу са потребама наших Служби.