U okviru aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv karcinoma, Opšta bolnica ”Studenica” i Društvo za borbu protiv raka ”Kraljica Jelena Anžujska” organizovali su predavanje za zaposlene u kompaniji ”Eurotay”. Tema predavanja, koje je održano u utorak, 04. februara, bila je karcinom dojke i samopregled kao način preventivnog delovanja, a predavači dr Goran Kamidžorac, hirurg i načelnik Operacionog bloka, vms Marija Mijajlović glavna sestra OB ”Studenica” i vms Danijela Okošanović glavna sestra Odseka za onkologiju i hemioterapiju.

Predavanje je bilo veoma posećeno, radnice veoma zainteresovane za temu, što su pokazale interakcijom sa predavačima i učešćem u praktičnom delu predavanja. Zbog velikog interesovanja, a zahvaljujući odgovornosti za zdravlje zaposlenih koju je pokazao menadžment ”Eurotaya”, zakazano je još jedno predavanje za sedam dana.

U utorak, 11. februara, za radnice koje rade u suprotnoj smeni organizovano još jedno predavanje i praktična obuka za samopregled dojke. Tako je za ova dva dana predavanju prisustvovalo preko 200 žena zaposlenih u ovoj kompaniji.

Ako znamo da je karcinom dojke izlečiv ukoliko se otkrije na vreme, onda ne postoji ni jedan razlog da i taj najmanji napor, u obliku samopregleda kao preventive, ne učinimo u cilju očuvanja svoga zdravlja.

Jer zdrava žena je zadovoljna, lepa, snažna, korisna sebi, porodici i društvu u celini.