Poštovani Gospodine

Direktore Opšte bolnice ” Studenica” u Kraljevu, Dr Mrviću,
      Lečeći se ovih decembarskih dana na covid odeljenjima psihijatrije i pulmologije Opšte bolnice u Kraljevu, a po izlasku iz bolnice, osećam ljudsku, hrišćansku i moralnu odgovornost da Vam se obratim u ime svih lečenih, i koji se leče, i u svoje ime i da Vama, našim lekarima i medicinskim sestrama i drugom osoblju, izrazim veliku zahvalnost za požrtvovane napore u lečenju obolelih od opakog virusa.
     Upravo smo se svi lečeni osvedočili u tome koliko je velika i delatna ljubav Božija, koja se izliva i dejstvuje preko naših dobrih lekara i medicinskih sestara.
     U sabornom duhu, svi smo se osećali kao jedna velika porodica pod istim krovom, u kojoj zdravi brinu o obolelima. Naši lekari su vedri i razgovorljivi, posećuju nas, savetuju, daju nam razložna objašnjenja toka naše bolesti i lečenja, krepe nas, ohrabruju, razgone prisutni strah. Obolelima odmah lakše! Susreti puni razumevanja, uzajamnog poverenja, bez duhovne distance i udaljavanja.
     Sestre, kao dobri anđeli su u svakom trenutku od kreveta do kreveta, od bolesnika do bolesnika, da uključe terapiju, brižno i odgovorno, sa puno smirenja i saosećanja, i rečima ohrabrenja: “Bog će pomoći, lekovi pomažu, biće dobro.” Eto kako u ovakvim situacijama, topla, lepa i saosećajna reč leči i bolje ili kao i drugi lekovi. Na delu ovde vidimo da se ispunjavaju reči sv.ap.Pavla:”Dobro činiti da vam se ne dosadi.” Vidimo da je živ Bog i da je živa duša naša. Potvrđuje se i jevanđelska istina velikog mislioca i pisca Dostojevskog:”Lepota( t.j.Bog) će spasiti svet.”
        Još jednom neizmerna zahvalnost za činjenje dobra.

                                                                                  Sveštenik Ljubinko Kostić