Поштовани Господине

Директоре Опште болнице ” Студеница” у Краљеву, Др Мрвићу,
      Лечећи се ових децембарских дана на covid одељењима психијатрије и пулмологије Опште болнице у Краљеву, а по изласку из болнице, осећам људску, хришћанску и моралну одговорност да Вам се обратим у име свих лечених, и који се лече, и у своје име и да Вама, нашим лекарима и медицинским сестрама и другом особљу, изразим велику захвалност за пожртвоване напоре у лечењу оболелих од опаког вируса.
     Управо смо се сви лечени осведочили у томе колико је велика и делатна љубав Божија, која се излива и дејствује преко наших добрих лекара и медицинских сестара.
     У саборном духу, сви смо се осећали као једна велика породица под истим кровом, у којој здрави брину о оболелима. Наши лекари су ведри и разговорљиви, посећују нас, саветују, дају нам разложна објашњења тока наше болести и лечења, крепе нас, охрабрују, разгоне присутни страх. Оболелима одмах лакше! Сусрети пуни разумевања, узајамног поверења, без духовне дистанце и удаљавања.
     Сестре, као добри анђели су у сваком тренутку од кревета до кревета, од болесника до болесника, да укључе терапију, брижно и одговорно, са пуно смирења и саосећања, и речима охрабрења: “Бог ће помоћи, лекови помажу, биће добро.” Ето како у оваквим ситуацијама, топла, лепа и саосећајна реч лечи и боље или као и други лекови. На делу овде видимо да се испуњавају речи св.ап.Павла:”Добро чинити да вам се не досади.” Видимо да је жив Бог и да је жива душа наша. Потврђује се и јеванђелска истина великог мислиоца и писца Достојевског:”Лепота( т.ј.Бог) ће спасити свет.”
        Још једном неизмерна захвалност за чињење добра.

                                                                                  Свештеник Љубинко Костић