U skladu sa svojim načelima, da uvek bude u službi naroda i pomaže slabima, ugroženima i bolesnima, Srpska pravoslavna crkva je još jednom uručila vrednu donaciju našoj ustanovi. Uz blagoslov njegovog preosveštenstva Episkopa žičkog gospodina Justina, starešina hrama Svetog Save – Radoja Sando i starešina crkve Svete trojice Jovan Đorem uručili su donaciju namenjenu Jedinici intenzivne nege i Odeljenju za lečenje internih bolesti. Radi se o posteljini posebnog materijala i kvaliteta koja je namenjena najtežim bolesnicima, digitalnim i analognim tenzimetrima, beskontaktnim toplomerima, pulsnim oksimetrima, u vrednosti od oko 250 000 dinara.

”Pored svoje primarne dužnosti i zadatka, naša crkva vodi računa i o humanitarnom radu usmerenom prema onima kojima je pomoć najviše potrebna. Ovo je skromna pomoć, pre bih rekao podrška našim medicinskim radnicima koji su nebrojeno puta pokazali svoju požrtvovanost, spremnost i humanost. Ovu akciju smo sproveli u saradnji sa ostalim sveštenicima Kraljeva i okoline, ali i sa našim parohijanima koji su deo liturgijske zajednice. Našim današnjim dolaskom ovde učinili smo jedan mali korak, a trudićemo se da ubuduće to bude i više i bolje i češće”, rekao je starešina Hrama Svetog Save u Kraljevu Radoja Sando.

Zahvaljujući donatorima na još jednoj donaciji dr Milan Parezanović, načelnik Službe za infektivne bolesti i zamenik direktora naše ustanove je rekao: ”Ovo nije prva donacija koju Crkva upućuje našoj bolnici. Zahvaljujući tim donacijama uspevamo da znatno poboljšamo uslove za smeštaj pacijenata, ali i za naš rad. Ono što treba naglasiti je da je, pored činjenice da se radi o vrednoj donaciji, još vrednije saznanje da ima humanih ljudi koji žele da pomognu svojim sugrađanima i ja im se zbog toga još jednom zahvaljujem”, istakao je dr Parezanović.

Dr Tatjana Erić – Bradić, načelnica Službe za interne bolesti je takođe zahvalila donatorima rekavši da ova donacija predstavlja i obavezu da radimo još bolje i kvalitetnije. ”U ime svih zaposlenih u našoj službi želim da se zahvalim sveštenstvu Eparhije žičke za to što misle na nas i naše pacijente. Takođe, želim da se zahvalim donatorima koji su omogućili renoviranje Odeljenja za lečenje internih bolesti, pošto smo se vratili u naš prostor posle jenjavanja epidemije koju je izazvao korona virus. Koristim priliku da se zahvalim kraljevačkim preduzećima ”Radijator inženjering”, ”Zlatić”, ”Evrotehna”, ”Pomak”, ”Duga kolor”, ”Viva duga”, ”Radičevićima”. Hvala svima za sve što činite za nas, a mi smo tu da ukazano poverenje opravdamo”, rekla je dr Bradić.

Velika je sreća kada u teškim vremenima imate prijatelje koji mogu da pomognu da se izborite sa svim iskušenjima. Mi ih sigurno imamo u svim strukturama naše zajednice, što se još jednom pokazalo na delu.