Još jedna pohvala je pristigla na adresu naše ustanove. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne objavljujemo podatke o pacijentu, a pismo prenosimo u celini.

Opšta bolnica ”Studenica” Kraljevo

  • Vršiocu dužnosti direktora mr sci. med. dr Zoranu Mrviću
  • Glavnoj medicinskoj sestri Odseka za hemio terapije sa specijalističko – konsultativnom ambulantom

Dok sam bio mlađi i naravno zdraviji, nerado sam išao kod lekara. Odlazio sam kad baš moram, a to moranje je sada toliko često da mi se ponekad čini svakodnevnim.

Pre tri godine mi je otkriven karcinom prostate i tada sam upoznao urologa, doktora Vladicu Slavića, kojem sam veoma zahvalan za sjajan odnos prema meni kao pacijentu.

Koristio sam usluge Kliničkog centra Srbije, Kliničkog centra Kragujevac, ”Medikusa” u Kruševcu i privatnih laboratorija i tako stekao nešto šire iskustvo sa različitim zdravstvenim ustanovama.

Urolog Vladica Slavić me je povezao sa našom onkološkom službom gde me je preuzela doktorka Danijela Petković. U kontaktu sa njom prvo sam uočio njenu ljudsku brigu i spremnost da me sasluša i uputi u to šta mi je činiti i šta mogu da očekujem. Radila je to i kada nije bila na svom radnom mestu. U meni je tako stvoren odnos punog poverenja prema njoj, što lično doživljavam kao preduslov za dobar i uspešan put lečenja, kao i potvrdu da se radi o dobrom i uspešnom lekaru.

Potom sam stekao uvid o gotovo celokupnoj onkološkoj službi i sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da karakteristike koje sam uočio kod doktorke Danijele Petković mogu da vidim i kod medicinskih sestara i lekara.

U toj službi sam inače znao, preko supruge, samo doktorku Dušicu Aleksandrović. Ona je pre 12 godina vodila moju suprugu obolelu od kancera dojke. Supruga i danas, kada se pomene njena tadašnja bolest, o doktorki Dušici govori sa poštovanjem i uverenjem da je bila izuzetno značajna za njeno izlečenje.

Svima njima čast i moje lično poštovanje!

U Kraljevu,

  1. aprila 2022. godine