Na praznik Svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca, Episkop žički gospodin Justin služio je svečanu liturgiju u paraklisu naše bolnice. Ovogodišnji domaćin slave je Jelena Mrvić, pedagoški saradnik u Domu zdravlja Kraljevo, a ovog sveca slavi i Odsek za onkologiju i hemioterapiju.

Veliki broj vernika je prisustvovao liturgiji, gde je Vladika u molitvama pomenuo i preminule kraljevačke zdravstvene radnike koji su životnu bitku izgubili u ratu sa korona virusom.

Za nesebičan trud, žrtvu i zalaganje u lečenju stanovnika širom Raškog okruga, Vladika Justin je Opštoj bolnici ”Studenica” dodelio najviše priznanje Eparhije žičke – Orden Svetog Simona Monaha. Odlikovanje je primio v.d. direktora naše bolnice dr Zoran Mrvić.

Zahvaljujući se njegovom preosveštenstvu Vladiki Justinu na uručenom priznanju, dr Mrvić je rekao da su ovo odlikovanje zaslužili svi zaposleni u OB ”Studenica” koji su se tokom pandemije korona virusa maksimalno angažovali i sve svoje snage stavili u službu pacijenata. Ovo priznanje nas i obavezuje da nastavimo putem koji se temelji na poverenju, poštovanju i nesebičnom zalaganju za svakog građanina sa teritorije čitavog Raškog okruga.

U svojoj besedi, koju je govorio po završenoj svečanoj liturgiji, Episkop žički G. Justin je podsetio da u ovim teškim vremenima valja obratiti pažnju na svoje bližnje, ljude oko sebe, bolesne i nemoćne, te da svako od nas treba da pomogne onoliko koliko može onima kojima je pomoć neophodna. Ljubav i radost koju nosimo u sebi pomoći će nam da lakše prebrodimo sva iskušenja koja nam predstoje, a posebno je važno čuvati svoju porodicu u kojoj je kolevka i temelj poštenih Božjih ljudi i jake države.