На празник Светог Нектарија Егинског Чудотворца, Епископ жички господин Јустин служио је свечану литургију у параклису наше болнице. Овогодишњи домаћин славе је Јелена Мрвић, педагошки сарадник у Дому здравља Краљево, а овог свеца слави и Одсек за онкологију и хемиотерапију.

Велики број верника је присуствовао литургији, где је Владика у молитвама поменуо и преминуле краљевачке здравствене раднике који су животну битку изгубили у рату са корона вирусом.

За несебичан труд, жртву и залагање у лечењу становника широм Рашког округа, Владика Јустин је Општој болници ”Студеница” доделио највише признање Епархије жичке – Орден Светог Симона Монаха. Одликовање је примио в.д. директора наше болнице др Зоран Мрвић.

Захваљујући се његовом преосвештенству Владики Јустину на урученом признању, др Мрвић је рекао да су ово одликовање заслужили сви запослени у ОБ ”Студеница” који су се током пандемије корона вируса максимално ангажовали и све своје снаге ставили у службу пацијената. Ово признање нас и обавезује да наставимо путем који се темељи на поверењу, поштовању и несебичном залагању за сваког грађанина са територије читавог Рашког округа.

У својој беседи, коју је говорио по завршеној свечаној литургији, Епископ жички Г. Јустин је подсетио да у овим тешким временима ваља обратити пажњу на своје ближње, људе око себе, болесне и немоћне, те да свако од нас треба да помогне онолико колико може онима којима је помоћ неопходна. Љубав и радост коју носимо у себи помоћи ће нам да лакше пребродимо сва искушења која нам предстоје, а посебно је важно чувати своју породицу у којој је колевка и темељ поштених Божјих људи и јаке државе.