Светска здравствена организација данас обележава Међународни дан бабица. Ово занимање је један је од најлепших, најодговорнијих и најхуманијих позива, а свој празник обележава од 1992. године. Већина њих овај празник проводи радно.

Бабице, као стручне медицинске сестре су спона између пацијента и доктора и веома су битне за жене које се налазе у фази највећег бола и радости. Посао бабице је по многима најстарије занимање на свету,  пре свега изузетно одговоран, истовремено и величанствен, јер се присуствује и помаже да нови живот дође на свет.

Међународни дан бабица скреће пажњу на њихов значај за изградњу бољег здравља и јачању структуре породице и заједнице.  Према подацима Светске здравствене организације сваког минута широм света 380 жена зачне, 190 жена суочено је са непланираном и нежељеном трудноћом, 110 жена доживи искуство компликација у трудноћи, 40 жена уради ризичан абортус, једна жена умре, а за бабице се каже да су оне срце и наука рађања.

Како су бабице директно повезане са здрављем будућих мајки и њихових поколења, веома је битно скренути пажњу јавности на њихову огромну улогу у целокупном здравственом систему.