U periodu od 19. do 21. maja na Zlatiboru je održan Simpozijum Udruženja gastroenteroloških i endoskopskih medicinskih sestara i tehničara Srbije. Na simpozijumu su, pored sestara i tehničara iz naše zemlje, učestvovale i medicinske sestre iz Kliničkog centra Crne Gore.

Značajno učešće su zabeležile i endoskopske sestre Opšte bolnice ”Studenica” Kraljevo – Odseka za gastroenterologiju.

Kako su nam u razgovoru ispričale, Simpozijum je obuhvatio niz predavanja različite tematike, slobodne diskusije i radionice.

”Tokom diskusije smo sa ponosom predstavile OB ”Studenica” i našu Službu, ostvarene zavidne rezultate posebno kada su u pitanju skrining pregledi. Sve ovo smo uspeli uz pomoć rukovodstva, jer smo među prvima u Srbiji dobili savremene mašine za pranje i dezinfekciju endoskopa, što je u velikoj meri omogućilo naš kvalitetniji rad.

Imali smo priliku da razmenimo iskustva i proširimo profesionalne kontakte.

Moram da napomenem odličnu saradnju sa predsednicom Udruženja gastroentero, hepatoloških i endoskopskih medicinskih sestara i tehničara  – Žaklinom Pajević, koja će se u narednom periodu znatno unaprediti”, rekla nam je Snežana Labović – medicinska sestra Odseka za gastroenterologiju.

Ona je, kao predstavnik naše ustanove, izabrana među 6 predstavnika pomenutog Udruženja.

Bilo je ovo još jedno, sjajno iskustvo, početak saradnje koja će biti još bolja i čvršća u budućnosti, za dobrobit naših pacijenata a nama za radost i ponos.