У складу са овогодишњим слоганом ”Правилна исхрана – улагање у будућност”, овогодишњи 16. октобар, Светски дан здраве хране, обележили смо уз помоћ наших најмлађих пацијената и малишана из Дечјег центра ”Искрица”.

Медицинске сестре одељења дечје хирургије и педијатрије, заједно са васпитачицама,  уредиле су хол на петом спрату хируршке болнице. Било је ту цртежа урађених руком малишана који се лече на овим одељењима, икебана од воћа и поврћа, корпа са пецивима од интегралног брашна,  по један кутак сеоског дворишта и бакиног шпајза.

Деца из Дечјег центра ”Искрица” су од воћа и поврћа правила фигуре, воћне салате, лимунаду, и све то украсила песмама о здравој храни. Машта је господарила овим простором. Била је то прилика да са најмлађима, кроз игру, разговарамо о здравим навикама, важности редовне и разноврсне исхране.

Организован је забавни квиз у коме су наши мали другари одговарали на питања и за сваки тачан одговор били награђивани по једном воћком. Уз много забаве, песме и осмеха обележили смо овај дан, задовољни што имамо подмладак који већ сада зна да је здрава храна предуслов за добро здравље.