У оквиру својих активности које спроводи у октобру – месецу борбе против рака, удружење грађана Женски центар ”Милица” из Врњачке Бање је посетило онколошко одељење наше болнице. Том приликом, председница Удружења, Весна Бонџић и њене сараднице су уручиле донацију овом одељењу. Она се састоји од 26 јастука, прилагођених онколошким пацијентима, исто толико јастучница и 33 креветска чаршафа. У љубичастој боји, која је њихов заштитни знак, са охрабрујућом поруком на њима, нове постељине су оплемениле нов, конфорнији простор онкологије.

Председница Удружења је овом приликом рекла да са великим задовољством долази у нашу установу, јер је и сама излечени онколошки пацијент, па тако сасвим разуме проблеме са којима се суочавају наши пацијенти. Женски центар ”Милица” поред оваквих и сличних акција спроводи и низ других активности којима помаже оболелима од карцинома да лакше прођу кроз процес лечења.

О томе можда најбоље говори порука Весне Бонџић: ”Хоћу са овог места да поручим женама које су оболеле од карцинома да нису саме. Ми смо уз њих и трудићемо се да им помогнемо колико можемо. Порука коју смо свакој од њих данас послале гласи: Не бој се, само веруј! Треба да верују лекару, себи и у своје излечење. Процес лечења је дуг, тежак, али се уз подршку лакше подноси.”

У име онколошког диспанзера гошћама су на поклонима захвалиле начелница службе – др Душица Александровић и главна сестра  -Данијела Окошановић.