Почетком ове недеље угостили смо представнице предузећа ”Бимида” из Београда. Повод за њихов долазак је донација намењена инфективном одељењу наше болнице. У питању је мобилна тоалетна столица за пацијенте, чија је вредност 67 000 динара, која се користи и приликом купања пацијената. Лако се дезинфикује јер се састоји од 10 склопивих делова, па се на тај начин онемогућава таложење бактерија и појава болничких инфекција. Гошће су нам у разговору рекле да је наша установа одабрана због одличне сарадње током претходних година, коју карактерише посвећеност послу како руководства болнице, тако и запослених.

У име колектива инфективног одељења захвалио се др Милан Парезановић, помоћник директора за интернистички сектор. ”У нашој установи се велика пажња поклања превенцији, нарочито када су у питању болничке инфекције. У том циљу, од велике помоћи ће нам бити донација ваше компаније”, истакао је др Парезановић.

В.д. директора наше болнице је такође захвалио донаторима, уз жељу да се започета сарадња настави. ”Спречавање болничких инфекција и високи стандарди у свакодневном раду су пут којим идемо, следећи модерне трендове у здравству. Као реномирана болница са богатом традицијом, имамо обавезу да поред квалитетних услуга које пружамо нашим пацијентима, поседујемо и квалитетну опрему за рад”, рекао је др Мрвић.