У сарадњи са Мото клубом ”Кингс” из Краљева, угостили смо делегацију њихових колега из немачког града Бремена. Како су нам гости у разговору рекли, ова организација од 2003. године помаже земљама Источне Европе. Овога пута прикупљају 18. по реду контигент хуманитарне помоћи. У почетку су донације превозили моторима, а данас је то конвој шлепера. Истичу да помажу са пуно љубави и да су веома радосни што својим донацијама могу да усреће људе.

Данашњи састанак је организован како би се у непосредном контакту са примаоцима донације информисали о њиховим потребама. Захваљујући краљевачким бајкерима из Мото клуба ”Кингс”, одабрали су нашу болницу као установу којој ће помоћи својим донацијама.

У име руководства поздравио их је в.д. директор др Зоран Мрвић, који је гостима представио делатност наше установе и оно што нам  је у овом тренутку најпотребније. Болнички кревети, монитори за праћење виталних функција пацијената, инфузионе пумпе, опрема за вешерај, болничку кухињу, све је то на списку преко потребне опреме за боље пословање.

Гости су обишли одељење онкологије, психијатрије, вешерај и кухињу, како би детаљније сагледали тренутно стање у овим службама. На растанку су поручили да ће са задовољством усмерити своје активности ка прикупљању потребне опреме и започету сарадњу наставити на обострано задовољство.

Велику захвалност за помоћ у организацији овог састанка изражавамо нашем колеги Љубинку Раковићу, који је био ангажован као преводилац.