И ове године су чланови подмлатка клуба америчког фудбала ”Краљевске круне” припремили новогодишње поклоне за своје другаре који се лече у нашој болници.

Акцију је подржао и град Краљево, па је наше најмлађе пацијенте обишао и Марко Матовић, помоћник градоначелника за социјална питања.

”Искористио бих прилику да малишанима, али и свим грађанима Краљева, честитам предстојеће празнике. Желео бих да се захвалим руководству и члановима клуба америчког фудбала и да наше најмлађе суграђане позовем да се баве спортом”, рекао је Марко Матовић.

Председник клуба ”Краљевске круне” Срђан Ћосић није крио задовољство због успешно спроведене акције прикупљања новогодишњих поклона за децу која због болести новогодишње празнике неће провести са својим породицама. ”Ово је мали допринос нашег клуба да малишане обрадујемо, да бар на тренутак забораве на здравствени проблем који имају. До сада смо успевали да пакетиће прикупимо из иностранства, међутим ове године је то био само један мали, недовољан део. У таквој ситуацији смо организовали хуманитарни фудбалски турнир, где су се одазвали грађани, родитељи  дечака који тренирају у нашем клубу, наши играчи, тако да смо успели да прикупимо довољан број новогодишњих поклона за најмлађе пацијенте”, рекао је Срђан Ћосић.

Слаткишима, играчкама и књигама су се веома обрадовали наши малишани, па су, заједно са својим дародавцима, грађанима Краљева упутили најлепше празничне жеље.