Почетак Нове 2019. године био је најрадоснији у породицама Ћирић, Кошанин и Миловановић, које су постале богатије за Касију, Ивону и Лазара.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, члан Градског већа Иван Бунарџић и секретар Црвеног крста Краљево Радмила Добрић обишли су младе маме и њихове бебе. Том приликом уручили су и пригодне дарове -поклон ваучере у вредности од по 15 000 динара за куповину опреме за бебе у објектима Апотеке Краљево и букете цвећа.

Др Предраг Терзић је том приликом рекао: ”Наш задатак јесте да учинимо земљу стабилном, да избегавамо унутрашње и спољне сукобе, да градимо путеве и мостове, отварамо фабрике и нова радна места, како би родитељи имали боље плате и омогућили деци срећније детињство. Надам се да ће они живети у уређеној земљи, у земљи у којој ће моћи да рачунају на знатно више зараде и да ћемо сви заједно истрајати на овом задатку. То мора бити главни циљ свих политичара у Србији”.

Значајан допринос у Националној стратегији у борби против беле куге има и Црвени крст Краљево. Радмила Добрић, секретар Црвеног крста Краљево је младим мајкама поклонила пакете који садрже опрему за бебе неопходну у првим месецима живота. ”Црвени крст пословну годину започиње својом најрадоснијом акцијом ”Пакет за прворођену бебу”. За прве три бебе рођене у Новој години припремили смо поклоне. Мајкама смо пожелели да њихове бебе имају безбрижно детињство, дуг живот и да им се овај догађај понови неколико пута у животу”, изјавила је Радмила Добрић.

Помоћник директора ОБ ”Студеница” др Милан Парезановић је у име руководства наше болнице упутио честитке. ”Мамама и њиховим бебама, као и свим нашим суграђанима желим пуно радости, среће и здравља у новој години. Најрадоснији су сигурно родитељи новорођених беба, који ће сада имати слатке бриге али и пуно радости”, рекао је др Парезановић, захваливши градоначелнику и Црвеном крсту на даровима.

”У претходној години у нашем породилишту је рођено 1 240 беба и урађено  1 220 порођаја,  што показује раст  у односу на 2017. годину када је забележено 1 189 порођаја. Надам се да ће се овај тренд наставити и у наредним годинама. Породилиште је једина служба којој бих пожелео што више посла”, истакао је др Милан Парезановић.