Представници Градске организације пензионера града Краљева обишли су младе мајке које су се породиле на почетку ове године. На иницијативу Актива жена ове организације прикупљена су средства за 20 пакета опреме за бебе, неопходне у првим данима по рођењу.

Сваки пакет је садржао по десет пелена и комплетну козметику за бебе. Ово је први пут да наши пензионери на овај начин помажу породиљама, а планирају да акцију спроводе сваке године.

”Ово је донација испред Актива жена Удружења пензионера, тако да смо прикупили средства за скромне поклоне нашим породиљама, у складу са својим могућностима”, нагласила је Милунка Радовановић, председница Актива жена Удружења пензионера Краљева.

Председник Удружења пензионера Краљева, др Никола Крпић, рекао је да пензионери на овај начин желе да подрже младе родитеље и дају свој допринос развоју популационе политике.

У име Опште болнице ”Студеница” дародавцима се захвалио др Драган Каљевић, помоћник директора: ”Захваљујем представницима пензионера за поклоне које су уприличили нашим породиљама. Надам се да ће се овај вид њихове помоћи наставити и у наредним годинама и да ће ово бити почетак једне веома лепе сарадње”, рекао је др Каљевић.

У прва четири дана у нашем породилишту рођено је 15 беба, што је много више него у истом периоду прошле године, у којој се после много времена бележи раст броја новорођенчади. Наша је жеља да се овај тренд настави, па да и крајем ове године можемо са поносом да констатујемо да најмлађих Краљевчана има знатно више него претходне године.